Teröristin bağışı reddedildi!

Victim Support adlı yardım kuruluşu, Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki camilerde 51 kişinin ölümüne neden olan teröristin parasını reddetti.

DÜNYA 03.07.2019, 08:41 03.07.2019, 10:34
Teröristin bağışı reddedildi!

Yeni Zelanda'nın Nur ve Linwood camilerindeki terör mağdurlarına maddi yardım toplayan Victim Support (Mağdurlara Yardım) adlı yardım kuruluşu, saldırıyı düzenleyen teröristten gelen paranın bir kısmını bağışlayan Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner'ın gönderdiği parayı kabul etmedi. 

Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre, Avusturya'daki aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi'nin lideri Martin Sellner, Christchurch'teki Nur ve Linwood camilerinde 51 kişinin hayatını kaybetmesine, 49 kişinin de yaralanmasına neden olan terörist Brenton Tarrant'ın gönderdiği 2 bin 500 doların 1200'ünü Victim Support'a bağışladı.

Parayı kabul etmenin doğru olmayacağını ve bağışın kabul edilmediğini bildiren Victim Support, Martin Sellner'ın parayı geri alması gerektiğini kaydetti. 

Irkçılık karşıtı mücadelede kullanılacak

Kurum, Sellner'ın parayı almaması halinde, rakamın ırkçılık karşıtı mücadelede bağış olarak kullanılacağını duyurdu. 

Christchurch'teki saldırı için hiçbir sorumluluk hissetmediğini ifade eden Sellner, neden bağışta bulunduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Bu parayı aldığım için iyi hissetmedim. Bununla ne yapabileceğimi merak ediyordum ve en azından acı çeken insanlara geri vermek için küçük bir jest olacağını düşündüm." 

Avustralyalı terörist Brenton Tarrant, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart günü cuma namazı sırasında silahlı saldırı gerçekleştirmiş, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 51 kişi yaşamını yitirmiş, 49 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı düzenleyen teröristin, Avrupa'da İslam karşıtı eylemlerde bulunan Avusturyalı aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi'ne (İBÖ) 2 bin 500 Avustralya doları (1500 avro) bağışladığı tespit edilmişti. 

Saldırganla örgüt arasındaki bağlantıyı araştıran Avusturya polisi, Sellner'ın evine gerçekleştirdiği baskında, cep telefonu, bilgisayar ve diğer elektronik cihazlara el koymuştu.

Yorumlar (0)