Terörist Brenton Tarrant suçlamaları kabul etti

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki camilerde düzenlediği silahlı saldırılarda 51 kişiyi öldürüp 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti.

DÜNYA 26.03.2020, 09:37 26.03.2020, 09:41
Terörist Brenton Tarrant suçlamaları kabul etti

Avustralyalı Brenton Tarrant (29), Christchurch Yüksek Mahkemesi görülen davada hakim karşısına çıktı. Yeni Zelanda'yı kana bulayan ve tüm dünyayı ayağa kaldıran Tarrant, kendisine yöneltilen 51’i cinayet, 40’ı cinayete teşebbüs ve biri de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etti.

Suçlamaların her birinden ayrı ayrı hüküm giydiği ifade edilen Tarrant için yargıç da suçlamaların kabulünün davanın sona erdirilmesi için hayati bir adım olduğunu söyledi.

Daha önce reddediyordu

Duruşmaya Auckland'daki tutuklu olduğu hapishaneden video bağlantı vasıtasıyla katılan Tarrant'ın tepkisiz olduğu görülürken, haziran ayında görülmesi gereken duruşmanın avukatları aracılığıyla yaptığı başvuru üzerine erkene çekildiği iletildi.

Çok kısa süren duruşmada Tarrant'ın tüm suçlamaları kabul etmesi şaşırttı. Tarrant, daha önce kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyordu.

Ne olmuştu?

15 Mart 2019’da Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerinde terörist Avustralyalı Brenton Tarrant, otomatik silahlarla saldırıda bulunmuş, saldırıda biri Türk olmak üzere 51 kişi yaşamını yitirirken, ikisi Türk 49 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)