Terör yandaşlarından öfke dolu gösteri: "Satılık Finlandiya!"

NATO'ya girmek için Türkiye'nin şartlarını kabul eden Finlandiya hükümetine tepki gösteren terör örgütü PKK sempatizanları, Finlandiya Meclisi'nin önünde toplandı. "NATO'ya hayır" sloganları atan öfkeli grup, "Satılık Finlandiya" yazılı pankartlar taşıdı.

DÜNYA 20.07.2022, 12:09 Hakan Öksüz
Terör yandaşlarından öfke dolu gösteri: "Satılık Finlandiya!"

Rusya'nın olası saldırısına karşı kendisini güvenceye almak isteyen Finlandiya, İsveç ile birlikte NATO'ya üye olma kararı aldı. Finlandiya ve İsveç'in terör örgütü mensuplarına destek verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iki ülkenin NATO üyeliğini veto edeceğini belirtti. 

NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen liderler, Türkiye'nin terör konusundaki taleplerini kabul etti. Türkiye, "teröristlerin teslim edilmesi ve barındırılmaması" karşılığında Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay verdi.

Finlandiya hükümetini protesto ettiler

Bu anlaşma terör örgütü PKK sempatizanlarını rahatsız etti. Finlandiya Meclisi'nin önüne gelen bir grup terör sempatizanı, Türkiye ile yapılan anlaşma aleyhinde sloganlar attı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun Türkiye'ye boyun eğdiğini kaydeden göstericiler, Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto hakkında sert ifadeler içeren pankartlar taşıdı.

"NATO'ya hayır"

Terör sempatizanlarının taşıdıkları pankartlarda "Satılık Finlandiya" ifadesinin kullanılması dikkat çekti. NATO'ya girilmemesi gerektiğini belirten PKK/YPG yandaşları, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile sloganlar attı.

Teröristlerin Finlandiya ve İsveç'teki rahat günleri sona erecek

İspanya'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü muhtıra, terör örgütü yandaşlarının tepkisini çekti. Muhtırada yer alan şartların uygulanması halinde Finlandiya ve İsveç, PKK ve FETÖ gibi terör örgütü mensuplarının sığınabileceği ülkeler olmaktan çıkacak.

Yorumlar (0)