Terör örgütü PKK, Esed'in buğdayına çöktü!

Beşşar Esed rejimi, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında olan bölgelerde çiftçilerden satın aldığı ve Kamışlı'da biriktirdiği buğdayı, kendi denetiminde olan alana taşımak istedi. Fakat rejim, terör örgütü YPG/PKK tarafından durduruldu. 

DÜNYA 10.10.2020, 10:46 10.10.2020, 10:52
Terör örgütü PKK, Esed'in buğdayına çöktü!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü YPG/PKK arasındaki gerginlik devam ediyor. Bu sene çiftçilerden buğday ve arpa alma hususunda rekabete giren rejim ile terör örgütü arasında bir kez daha tansiyon yükseldi. 

Beşşar Esed rejimi, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki alanlarda bulunan çiftçilerden buğday ve arpa satın aldı. Rejim, daha sonra buğday ve arpaları Tavariç'te yer alan silolarda biriktirdi. Beşşar Esed rejimi, denetimi altındaki yerlerde ekmek sıkıntı yaşanması nedeniyle söz konusu tahılları ülkenin iç tarafına taşımaya yönelik karar verdi. 

Söz konusu işlemi kısa süre içerisinde halletmeyi düşünen Beşşar Esed rejimi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri ile karşılaşmamak amacıyla sevkiyatı gece saatlerinde gerçekleştirmeye başladı. Kamışlı ilçesinden yola çıkan ve buğday taşıdığı öğrenilen tırlar, terör örgütü YPG/PKK tarafından durduruldu.

Rakka'nın Tabka ilçesinde tırları durduran YPG/PKK'lı teröristler, Beşşar Esed rejiminden buğdayın değerinin yüzde 30'unu alacaklarını, aksi takdirde geçişe izin vermeyeceklerini bildirdiler. Bunun üzerine Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü YPG/PKK arasında gerginlik çıktı. Kamışlı ve Tabka ilçelerinde söz konusu tırlar beklemeye devam ediyor. 

Ne olmuştu?

Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü YPG/PKK arasında bu yıl buğday krizi başlamıştı. Beşşar Esed rejimi, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunan Deyrizor, Rakka ve Haseke'deki çiftçilere yüksek fiyat teklifinde bulunmuş, bunun üzerine YPG/PKK'lı teröristler de şehirlerarası buğday taşımacılığını önleyerek insanların tepki göstermesine yol açmıştı. 

Fakat Beşşar Esed rejimi, para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesinin önüne geçmek amacıyla terör örgütü YPG/PKK ile anlaşma sağlamıştı. Beşşar Esed rejimi, anlaşma doğrultusunda söz konusu yerlerden yaptığı buğday ve arpa alımına son vermişti. 

Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü YPG/PKK, Haseke şehrini beraber yönetiyor. Beşşar Esed rejimi, Haseke şehir merkezinde bulunan Kevkep Dağı'nı, askerî tugayı ve güvenlik birimini kontrol altında tutuyor. Kamışlı ilçesinin merkezinde Beşşar Esed rejimine ait havalimanı bulunuyor. Şehirde bulunan devlet kurumlarından bazıları da Beşşar Esed rejiminin kontrolü altında. 

Yorumlar (0)