Terör örgütü PKK'dan televizyon binasına roketli saldırı!

Terör örgütü PKK, Irak'ın Duhok ilinde yer alan bir televizyon kanalına ait binaya roketli saldırı düzenledi. Saldırıyı kınayan ve PKK'nın Kürdistan bölgesinden ayrılması gerektiğini bildiren basın grubu, "Saldırılarla bizi korkutacaklarını düşünmesinler." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 24.05.2022, 20:46 25.05.2022, 14:52 Hakan Öksüz
Terör örgütü PKK'dan televizyon binasına roketli saldırı!

Gelen bilgilere göre Irak'ın Duhok ilinde yer alan bir televizyon kanalı, terör örgütü PKK'nın hedefi oldu. Saldırıya uğrayan yerin, Duhok Radyo ve Televizyon Medya Grubuna ait Zaho ilçesindeki bir bina olduğu kaydedildi.

Saldırıya dair yazılı açıklamada bulunan Hani Basın ve İletişim Merkezi, binada maddi hasarın oluştuğunu bildirdi. Saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı.

"Bu bölgeyi terk etsinler"

PKK tarafından düzenlenen terör saldırının kınandığını bildiren açıklamada, "Terör örgütü PKK, saldırılarla bizi korkutacağını düşünmemeli. Medya merkezine yapılan bir saldırı, medeniyete yapılıyor demektir. PKK, Kürdistan bölgesinden ayrılmalı." ifadelerine yer verildi.

Saldırıya uğrayan binanın sahibi olan medya grubunun, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile yakın ilişkilere sahip olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar (0)