Terör örgütü Eş Şebab özür diledi: Hedefimiz Türklerdi!

Somali'de 2 Türkiye vatandaşının da yere aldığı 81'den fazla kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı sonrası terör örgütü Eş Şebab özür diledi. Örgütten yapılan açıklamada, "Türkiye vatandaşlarını taşıyan konvoyun hedef almıştık, hayatını kaybeden onlarca kişi için özür dileriz" denildi.

DÜNYA 31.12.2019, 10:40
Terör örgütü Eş Şebab özür diledi: Hedefimiz Türklerdi!

Afrika ülkesi Somali'nin başkenti Mogadişu'da cumartesi günü Türk mühendis grubunun yol yapım çalışması sırasında yapılan bombalı saldırı hakkında yeni açıklama geldi. Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, hedefin, Türkiye'den gelenleri taşıyan bir konvoy olduğunu aktardı.

"Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

BBC Türkçe'nin haberine göre, sesli mesaj yayımlayan terör örgütü Eş Şebab sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud,  "Müslüman Somali halkına acı veren kayıplar için çok üzgünüz, hayatını kaybeden Müslümanlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara ve malları zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

"Dinden dönen Türk yönetimi için çalışan Türkler bizim düşmanımızdır"

Türkiye'yi "Somali'nin kaynaklarını sömürmekle" suçlayan Şeyh Ali Mahmud, "Dinden dönen Türk yönetimi için çalışan Türkler bizim düşmanımızdır ve daha önce söylediğimiz gibi, topraklarımızdan çekilene kadar onlarla savaşmaya devam edeceğiz. Ancak masum Müslüman Türk vatandaşlarına karşı değiliz." ifadelerini kullandı.

İlk kez özür diledi.

On yıldan fazla süredir ülkede birçok saldırı gerçekleştiren Kaideci örgüt Eş Şebab, ilk defa bir saldırının ardından özür diledi.

En az 81 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı saldırı sonrası iki Türkiye vatandaşının cenazesi ve 16 ağır yaralı, uçakla Türkiye'ye getirilmişti.

Yorumlar (0)