Temsilciler Meclisi Başkanı’ndan Kongre’ye mesaj: Trump’ı görevden alın

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Başkan Yardımcısı Mike Pence’i arayarak Trump’ın savaş veya nükleer kodlara erişerek ülkeyi karışıklığa sürükleme ihtimaline karşı gerekli tedbirlerin alınmasını salık verdi.

DÜNYA 08.01.2021, 20:59 10.01.2021, 09:37
Temsilciler Meclisi Başkanı’ndan Kongre’ye mesaj: Trump’ı görevden alın

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde Trump destekçisi göstericilerin baskın yapması üzerine ülkede çıkan siyasi kriz sürüyor.

Donald Trump’ın ülke anayasasının 25’inci maddesi gereğince görevden alınması talebinde bulunan Pelosi, şimdi de Temsilciler Meclisi’nin üyelerine göndermiş olduğu mektupla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Pelosi’den Kongre’ye mesaj: Onu görevden alın

Pelosi, yazdığı mektupta, Senato’nun Demokrat lideri Chuck Schumer ve kendisinin Başkan Yardımcısı Mike Pence’i telefonla aradığını ve Trump’ı görevden alması için, Pence’ten kabinede gerekli olan zemini oluşturmasın istediğini kaydetti.

Mektup başlığı: Dengesiz başkanın nükleer kod kullanmasının önüne geçme

Mektubun “Dengesiz bir başkanın nükleer kod kullanımının önüne geçme” isimli başlığının altında şu detaylar yer aldı:

“Genelkurmay Başkanı Mark Milley’le bu sabah dengesiz bir başkanın nükleer kodlara erişerek bir Genelkurmay Başkanı Mark Milley’le bu sabah dengesiz bir başkanın saldırı başlatmasın önüne geçmek amacıyla mevcut tedbirleri ele aldık. Dengesiz başkanın bu durumu daha da tehlikeli olamazdı. Amerikan halkını onun demokrasimize ve ülkemize dair dengesiz saldırısından korumak amacıyla elimizden geleni yapmalıyız.”

Yorumlar (0)