Tel Abyad'da çok sayıda silah bulundu

Tel Abyad'da SMO'nun ara-tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda silah ve mühimmat buldu.

DÜNYA 14.10.2019, 14:20
Tel Abyad'da çok sayıda silah bulundu

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinde bölücü terör örgütü YPG/PKK'lılara ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek" amacıyla Türkiye tarafından başlatılan ve Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) desteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekâtı'nın 5. gününde, dün Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Tel Abyad ilçe merkezinin teröristlerden temizlenmesinin ardından arama tarama faaliyeti yapıldı.

Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, yaklaşık 4,5 yıldır bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki ilçe merkezinde çok sayıda silah ve mühimmata ulaştı.

Suriye Millî Ordusu (SMO), güvenlik tedbirleri kapsamında arama tarama çalışmalarına devam ediyor. 

Tel Abyad'da durum

Suriye'nin Rakka kentine bağlı, nüfusunun büyük bölümü Arap olan Tel Abyad ilçesi, 2014 yılının Haziran ayında terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmişti.

DEAŞ tehdidini fırsata çevirmek isteyen bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın hedef seçtiği Tel Abyad, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) verdiği yoğun askerî destekle bir yıl sonra bu bölücü terör örgütünün işgali altına girmişti.

Bölücü teröristler, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri, "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle tehcir etmişti.

Yorumlar (0)