Teksas'ta OHAL ilan edildi

ABD'de George Floyd'un polis şiddetiyle yaşamını kaybetmesinin ardından Teksas'ta mülke zarar ve şiddet olayları gerekçelendirilerek OHAL ilan edildi.

DÜNYA 01.06.2020, 01:13
Teksas'ta OHAL ilan edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi George Floyd geçtiğimiz günlerde Minnesota'da polis memuru tarafından tutuklandığı esnada öldürülmüştü. 

Floyd'un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin ardından ülkede sular durulmuyor. ABD'den ve dünyanın birçok yerinden Floyd'un hayatını kaybetmesine ilişkin protesto gösterileri düzenlendi.

Teksas'ta OHAL ilan edildi

Son olarak Teksas'ta protestoların kontrol altına alınamaması ve şiddet ve yağma gerekçe gösterilerek OHAL ilan edildi. Vali Greg Abbott, duyurusunda protesto nedeniyle tüm eyalette OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Vali tarafından yapılan açıklamada, bütün Teksas ve Amerikalıların protesto etme hakkının bulunduğunu ancak yağma, şiddet ve mülke zararın asla kabul edilemeyeceği vurgulanarak, eyaletteki protestoların şiddet olaylarına dönüştüğü ve kamu güvenliğinin korunması ve mülke verilen zararların önlenmesi adına OHAL ilan edildiği ve federal ajanlara Teksas Barış Gücü adına hizmet etmeleri için yetki verildiğini ilan etti. Vali barışçıl bir şekilde eylemlerini sürdürenlerin seslerini duyurmaya devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)