Teknoloji devi Japonya, kurumlarını koruyamadı: Devlet kurumları hacklendi 

Japon yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bazı devlet kurumlarının internet siteleri hacklendi. Vatandaşların verileri ihlal edildi. Verilerin hangi devlet ya da kurum ile paylaşıldığı ise henüz belirlenemedi. 

DÜNYA 27.05.2021, 11:35 27.05.2021, 16:45
Teknoloji devi Japonya, kurumlarını koruyamadı: Devlet kurumları hacklendi 

Japon bir haber ajansının aktardığı bilgiye göre bazı resmi kurumların internet siteleri hacklendi. Resmi kurumların web sitelerini denetleyen Fujitsu firmasının hesaplarına yapılan saldırılar sonucunda Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusal Siber Güvenlik Merkezi sistemlerine girildi.

Sisteme sızan siber saldırganların yetkisiz giriş sayesinde hükümet yetkilileri, siyasiler ve vatandaşlar dahil olmak üzere 76 binden fazla e-postaya erişildi. Bu durum, saldırı gerçekleştikten sonra fark edilebildi çünkü belirtilene göre saldırı sırasında tüm sistemler kusursuz şekilde çalışmaya devam etti, ters giden hiçbir şey olmadı.



Tokyo Olimpiyatları’nda da siber saldırı bekleniyor

Kabine Sekreteri Kato Katsunobu, siber saldırılar için şimdiden her türlü önlemin alınması gerektiğini çünkü Tokyo Olimpiyatları sırasında da altyapılara çok sayıda siber saldırı beklediklerini belirtti.

Fujitsu, kurumların, siyasetçilerin ve vatandaşların verilerinin tehlikeye girdiğini ve hatta bazı verilerin şirketler ya da başka devletlerle paylaşılmış olabileceğini açıkladı. Firma, saldırıdan etkilenen kurumlarla birlikte ortak bir çalışma başlattı. 

Yorumlar (0)