Tek şırıngayla 39 öğrenciye aşı yapmıştı! Sağlık görevlisinden savunma

Hindistan'ın eyaleti olan Madhya Pradesh’te 39 öğrenciye sadece bir şırıngayla COVID-19 aşısı yaptığı ifade edilen sağlık personeli gözaltına alındı. Çalışanın yaptığı savunmada ise, “Emirlere uydum” dediği belirlendi.

DÜNYA 29.07.2022, 14:10 31.07.2022, 11:32
Tek şırıngayla 39 öğrenciye aşı yapmıştı! Sağlık görevlisinden savunma

Edinilen bilgilere göre, eyalete bağlı olan Sagar semtinde bulunan Jain Yüksek Ortaokulu'nda bir sağlık çalışanı Covid-19 aşısı için tek şırınga kullandı. Aşı olan çocuklarının yanında duran velilerin bu olayı görmesi üzerine yaşanan durum okul idarecilerine haber verildi.

Kendisini savundu, “Emirlere uydum”

Olayın sonrasında, Jitendra Rai isimli sağlık personeli, 39 öğrenciye yalnızca bir şırınga ile aşılaması sebebiyle vazifesinden geçici şekilde uzaklaştırılarak, polisler tarafından gözaltına alındı.

Sağlık çalışanı Rai, “Sağlık bölümünce tarafından bana yalnızca bir şırınga verildi. Bana ne şekilde emir geldiyse ona uydum” diyerek kendini savunduğu belirlendi.

“Tek aşı, tek şırınga” şartı yerine getirilmiyor

Sağlık personellerinin 39 öğrenciyi muayene altına aldığı ve gerçekleştirilen tıbbi test verilerinin normal olduğu ifade edildi.

Pandeminin başlangıcından bu zamana gelene kadar 2 milyardan daha fazla olacak şekilde COVID-19 aşısının vurulduğu ülkede Sağlık Bakanlığı, bu tür hastalıkların önüne geçebilme amacıyla aşılar adına "bir şırınga, bir iğne, yalnızca bir defa" şartını mecbur kılıyor. Buna rağmen, birçok kötü örneğin meydana geldiği dile getiriliyor.

Yorumlar (0)