Tedbirler gevşetilmişti: 60 bin kişi öldü

Çin'de geçtiğimiz ayın başında koronavirüs politikasındaki ani yön değişikliğiyle birlikte sıkı kontrollerin gevşetilmesinden beri, virüs veyahut virüsle ilişkili komplikasyonlar sebebiyle 60 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

DÜNYA 14.01.2023, 20:51 16.01.2023, 08:43
Tedbirler gevşetilmişti: 60 bin kişi öldü

Ulusal Sağlık Komisyonu'nun, Çin'de önlemlerin kaldırılacağının açıklamasını takip eden 36 günde virüse bağlı 59.938 vefat meydana geldi.

Ulusal Sağlık Komisyonu Tıp İşleri Direktörü Ciao Yahui, 5.503 hastanın koronavirüs enfeksiyonuyla ilişkili solunum yetmezliğinden, 54.435 hastanın ise kalp damar ve kanser rahatsızlıkları gibi kronik rahatsızlıklarla ilişkili komplikasyonlar sebebiyle can verdiğini kaydetti. 

Yaşamını yitirenlerin yaş ortalamalarının 80,3 olduğunu vurgulayan Ciao, bunların yüzde 90'lık kısmının 65 yaş ve üzeri bireyler olduğunu ifade etti.



'Sıfır vaka' politikası terk edildi


Ülke, 'sıfır vaka' olarak da bilinen önleme ve katı kontrol tedbirlerinin terk edileceğini bildirmesinin akabinde ilk defa can kaybı verilerini duyurdu.

Ulusal Sağlık Komisyonu, daha evvel ölüm, hasta ve vaka sayılarını gün gün açıklamayı bıraktığını bildirmiş, can kaybı istatistiklerinin tutulmasında ise yepyeni standartlar getirerek sadece birincil ölüm nedeni virüse bağlı solunum yetmezliği ve zatürre olan can kayıplarını koronavirüs kaynaklı sayacağını açıklamıştı. 

Ülke, geçtiğimiz ayın başında önlemleri kaldırmasından beri Çin'de vaka sayısı hızlı bir şekilde artarken, bugüne değin tek bir ülkede görülen en geniş kitlesel yayılmayla da karşı karşıya bulunuyor. Yaklaşık olarak 1,5 milyar nüfuslu Çin'de kış mevsiminde bir milyarı aşkın bireyin enfekte olması öngörülüyor. 

Yorumlar (0)