Tecride katlanamayan Bolsonaro depresyona girdi!

Küçümsediği Covid-19'a yakalanan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, tecride katlanamadığını ve yeniden test yaptırmak istediğini söyledi.

DÜNYA 15.07.2020, 08:32
Tecride katlanamayan Bolsonaro depresyona girdi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisini küçümser tavrı ile uluslararası kamuoyunun tandığı Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, karantinaya alındığı Alvorada Sarayı'nda CNN Brazil'i konuk etti. Söyleşide kendisini "geyet iyi hissettiğini" belirten Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Covid-19'un solunum sıkıntısı, tat alma duyusunun yitirilmesi ve ateş gibi belirtilerini göstermediğini dile getirdi.

Yeniden test yaptıracağını, evde oturma rutinine dayanamadığını, tecrit edilmenin berbat bir şey olduğunu belirten Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, en fazla bir hafta içinde işe dönmeyi umut ettiğini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıkan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, hafif semptomları için kullandığı sıtma ilacı hidroksiklorokin sayesinde hemen iyileşmeye başladığını ileri sürmüştü.

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, daha önce koronavirüs salgınını küçümsemesi, salgına karşı gerekli önlemleri almaması nedeniyle eleştirilmiş, can kaybı ve vaka sayılarının artmasından sorumlu tutulmuştu.

Tüm gelen eleştiri ve tepkilere rağmen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, tavrını değiştirmemiş ve Covid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemekten vazgeçmemişti.

Gevşekliği yüzünden defalarca Sağlık Bakanı değiştirmek zorunda kalan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, mahkeme kararıyla zorla maske takması hükmüne de kafa tutmuş ve sonunda koronavirüse yakalanmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun yeni tip koronavirüs salgınında enfekte olması üzerine ühlke genelinde maske kullanımı yaygınlaşmış ve son günlerde günlük can kaybı ve vaka sayılarında düşüş görülmeye başlanmıştı.

Yorumlar (1)
Cengiz Alp 4 yıl önce
Adam resmen maskeyle kavgalı