Tecavüzle suçlanan bakan görevine geri döndü! Macron böyle savundu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tecavüz suçlamasıyla 2 yıl önce hakkında dava açılan İçişleri Bakanı'nın tekrar göreve gelmesini masumiyet karinesini gerekçe göstererek açıkladı.

DÜNYA 15.07.2020, 01:14
Tecavüzle suçlanan bakan görevine geri döndü! Macron böyle savundu

Avrupa'da, taciz, tecavüz ve yolsuzluk gibi yüz kızartan olaylardan suç işleyen devlet adamları, görevlerinden istifa edip davası bitene kadar geçen sürede herhangi bir devlet kurumunda görev alamıyor.

Fakat bu olayın tersi Fransa'da gerçekleşti. Ülkede İçişleri Bakanı Gerald Darmain'in tecavüzden dolayı davası sürerken yeniden göreve getirildi.

Macron'dan gündeme ilişkin açıklama

Ülkede cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Macron kadına dair şiddetin kararlılıkla süreceğini kaydetti.

"Masumiyet karinesinden faydalanıyor"

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in masumiyet karinesinden yararlandığını Macron açıkladı.

Macron öte yandan Darmanin'e karşı verilen tepkileri anladığını ifade ederek kendisinin de uygulamış olduğu politikalarla Fransızları ikna etmeyi başaramadığını kabul etti.

(Gerald Darmanin)

Tecavüz davası sürerken bakan oldu

Darmain için 2018'in ocak ayında tecavüz suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma 2009 senesinde Darmanin tarafından tecavüze uğradığını iddia eden kadının Paris Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla başlamıştı.

Paris Savcılığı tarafından 2018 yılında Darmanin'e dair tecavüz suçlamasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmiş fakat Paris Temyiz Mahkemesi, 9 Haziran'da soruşturmanın tekrar açılması yönünde karar vermişti.

Geçtiğimiz hafta Başbakanlık görevine getirilen Castex'in hükümetine Darmanin İçişleri Bakanı olarak atanmıştı.

Yorumlar (0)