Tecavüzcüler, davaya giden kızı yakarak öldürdü!

Tecavüz davasına giden kız, tecavüzcüleri tarafından yolda yakalanıp yakılarak öldürüldü!

DÜNYA 07.12.2019, 12:00
Tecavüzcüler, davaya giden kızı yakarak öldürdü!

Hindistan'da 23 yaşındaki kız, kendisine tecavüz eden iki kişiden şikayetçi oldu. Dava için mahkeme yolunu tutan genç kızın önünü kesen tecavüzcü iki kişi, "Bize neden dava açtın?" deyip genç kızı yakarak öldürdü.

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin kuzeyindeki Unnao şehrinde, 23 yaşında genç bir kız, mart ayında 2 erkeğe karşı açtığı tecavüz davasının soruşturmasına giderken perşembe günü bir grup erkek tarafından saldırıya uğradı.

Aralarında tecavüzle suçlanan 2 kişinin de bulunduğu saldırganlar, genç kızı canlı canlı ateşe vererek yaktı.

Vücudu yüzde 90 oranında yanan 23 yaşındaki genç kız, hava ambulansıyla yerel hastaneden başkent Yeni Delhi'deki Safdarjung hastanesine sevk edildi.

İki gün boyunca yaşam mücadelesi veren genç kız, dün gece geç saatlerde hayatını kaybetti.

Polis, saldırıyla ilgili tecavüzle suçlananlar dahil 5 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Muhalefet, eyalette iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'ni (BJP) kadının güvenliğini sağlamamakla suçlarken son yıllarda artan tecavüz ve yakarak öldürme eylemlerine karşı toplum da önlem alınmasını istiyor.

Uttar Pradeş'te BJP üyesi bir milletvekilini tecavüzle suçlayan bir kadın da temmuz ayı sonunda "trafik kazasında" ağır yaralanmıştı. Milletvekili, şüpheli "kazada" parmağı olduğu gerekçesiyle partiden ihraç edilmişti.

Yorumlar (0)