Tayvan’dan Ukraynalılara özel vize

Tayvan hükümeti tarafından Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Tayvan’da vatandaşlığı olan veya oturma izni bulunan akrabaları yer alan Ukraynalılar için özel bir vize uygulamasına geçildi.

DÜNYA 12.03.2022, 14:40 13.03.2022, 14:31
Tayvan’dan Ukraynalılara özel vize

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın 17’nci gününde bölgeden sıcak gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Böylece Tayvan hükümetinden Ukraynalılara destek veren bir karar paylaşıldı.

Ukraynalılar için özel bir vize

Tayvan Dışişleri tarafından yapılmış olan paylaşımda, Ukraynalılar için özel bir vize uygulamasının başlatıldığı ve böylece Tayvan’da vatandaşlığı olan veya oturma izni bulunan Ukraynalıların şu anda uygulanmış olan sınırlamalardan etkilenmeksizin Tayvan’a giriş yapabilecekleri bilgisi paylaşıldı.

Açıklanmış olan yeni vize uygulamasındaki gerekçelere vurgu yapan Bakanlık tarafından Tayvan’a gelmek isteyen Ukraynalıların Ukrayna pasaportlarının bulunması gerektiği ve aynı zamanda istenmiş olan bütün belgelerin de eksiksizce hazırlanmasının önemine dikkat çekildi.

Ukraynalılara 10 gün karantina şartı

Yapılan vize başvurularının Elçilikler, Tayvan temsilcilikleri ve konsolosluk işlerinin web sayfasından yapılabileceği bilgisi paylaşılırken, Tayvan’a gelecek olan Ukraynalıların ise 10 gün süresince karantinada kalmaları gerektiği ifade edildi.

Ukraynalı 2,5 milyon kişi ülkesinden ayrıldı

Bununla beraber BM tarafından yayımlanmış olan bir rapora göre Rus işgalinin başlamış olduğu 24 Şubat tarihinden bu zamana dek 2,5 milyon Ukraynalının ülkelerini terk etmek durumunda kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)