Tayvan’dan Çin tehdidine karşı hamle: Kadınlar orduya katılacak

Çin ve Tayvan arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Çin’in baskıları sonucu Tayvan yönetimi yeni bir karar alarak orduya yedek kuvvet olarak kadınların ilk defa gönüllü olmalarına onay verileceğini açıkladı.

DÜNYA 18.01.2023, 14:49 19.01.2023, 13:04
Tayvan’dan Çin tehdidine karşı hamle: Kadınlar orduya katılacak

Tayvan Savunma Bakanlığı, bu senenin ikinci çeyreğinden başlayarak 220 kadın askerin ülkenin ordusuna katılacağını ve eğitimlere başlayacağına onay verileceğini açıkladı.

Cinsiyet ayrımcılığı dile getirildi

Topyekün Savunma Seferberlik Teşkilatı Tümgeneral Yu Wen-cheng, söz konusu çalışmanın bu sene deneme düşüncesiyle gerçekleştirileceğini ifade etti.

Tayvan Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz senelerde her iki cinsiyeti de barındırmak üzere gereken kapasiteye sahip olmadığından, yalnızca erkekleri yedek asker şeklinde eğitime aldıklarını paylaşmıştı.

Öte yandan Tayvanlı milletvekilleri, konu ile ilgili kadınları yedek eğitimlerinin dışında tutulmasının cinsiyet ayrımcılığı manasına geldiğini aktarmıştı.

Askerlik süresi uzadı

Bununla beraber, geçtiğimiz senenin Aralık döneminde Tayvan, 2024 yılından başlayarak bütün uygun erkekler hakkında zorunlu askerlik çalışma süresini dört aydan bir seneye uzatacağını ve koşulun 2005 yılının ardından doğan erkekler adına da geçerli olacağını paylaşmıştı.

Yorumlar (0)