Tayvan ziyareti kriz çıkarmıştı: Pelosi bu defa Ermenistan’da

Tayvan’a yaptığı ziyaretin ardından Çin ve Tayvan’ı savaşa girme seviyesine getiren ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi bu defa da Ermenistan’a ziyarette bulundu.

DÜNYA 18.09.2022, 14:14 19.09.2022, 14:54
Tayvan ziyareti kriz çıkarmıştı: Pelosi bu defa Ermenistan’da

Çin’in bütün uyarılarına rağmen Tayvan’a ziyarette bulunan ve kriz çıkmasına sebep olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi bugün Ermenistan’a ziyarette bulundu. Son dönemde Azerbaycan ve Ermenistan arasında meydana gelen sınır çatışmaları sonrasında Ermenistan’ın başkenti Erivan’a yaptığı gezi ise birçok kişinin dikkatini çekti.

Tedbirler sıkılaştırıldı

Almanya ziyaretinin ardından uçakla Erivan’a ulaşan Pelosi ve beraberindeki heyeti havaalanında ABD’nin Erivan Büyükelçisi Lynne Tracy ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan karşıladı.

Pelosi ve heyeti Erivan ziyareti esnasında şehirde olağanüstü güvenlik tedbirleri oluşturuldu.

Ermenistan’a en üst düzey politikacı ziyareti

Resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme sağlayan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan’ın bağımsızlık ilan etmesinin ardından ülkeye ziyarette bulunan en üst seviyedeki ABD’li politikacının Nancy Pelosi olduğu ifade edildi.

“Biz diktatörlük istemiyoruz, demokrasi istiyoruz”

Edinilen bilgilere göre, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Pelosi, "ABD’nin kurucuları diktatörlük istemiyor, bunun yerine demokrasi seçti. Kuşaktan kuşağa bu seçime hep sahip çıktık. Tayvan’dan Ermenistan’a ABD’den Ukrayna’ya gelene kadar bütün dünya diktatörlük ve demokrasi arasında bir seçim ile karşı karşıya kaldı. Biz her zaman için demokrasiyi savunmalıyız." ifadelerini kullandı.

Duyurulan program kapsamında Pelosi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ile toplantılar gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)