Tayvan, Ukrayna’ya yardım rekoru kırdı

Tayvan Maliye Bakanlığı, Ukrayna için başlatılan yardım kampanyasında 18 günde 26 milyon 80 bin dolar toplandığını açıkladı. Bu sayı ile dünya rekoru kırıldı.

DÜNYA 20.03.2022, 09:13
Tayvan, Ukrayna’ya yardım rekoru kırdı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırıların 3’üncü haftası geride kaldı. Bu süre zarfında onlarca ülke Rusya’ya karşı yaptırım uygularken pek çok ülke de Ukrayna’ya maddi yardımda bulundu. Yardım toplayan ülkeler arasında ise Tayvan, rekor kırdı. Tayvan hükümeti öncülüğünde 18 gün önce başlatılan yardım kampanyasında toplam 26 milyon 80 bin dolar toplandı.



Dünya rekorunu Maliye Bakanlığı duyurdu

Tayvan Maliye Bakanlığı, dünya rekoru kırılan yardım kampanyasını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı adına açılan hesaba toplanan miktarın 20 milyon dolar olduğunu; kalan miktarın ise internet üzerinden farklı bağış hesabına gönderildiğini ifade eden bakanlık yetkilileri, paraların Tayvan Merkez Bankası hesabında biriktirildiğini ifade etti. 



Sağlık, temel ihtiyaç ve yerleşim için kullanılacak

Toplanan bu miktarla Ukrayna’daki vatandaşlar için temel ihtiyaç malzemesi ile sağlık malzemesi alınacak. Aynı zamanda yeniden yerleştirme çalışmaları kapsamında para kullanımı sağlanacak. Kampanyanın hedefi ise 35 milyon dolar. Yapılan bağışların son tarihi 1 Nisan 2022 günü olarak belirlendi. Toplanan yardımların ilk kısmı olan 15 milyon dolar, Ukrayna’ya aktarıldı.

Yorumlar (0)