Tayland’da eğlence kulübünde yangın! İhmaller silsilesinde 14 ölü

Tayland’ın eyaleti olan Chonburi’de bir eğlence kulübünde meydana gelen yangında 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

DÜNYA 05.08.2022, 15:02 05.08.2022, 15:14
Tayland’da eğlence kulübünde yangın! İhmaller silsilesinde 14 ölü

Tayland’ın güney doğusunda yer alan Chonburi eyaletinde bir eğlence kulübünde yangın meydana geldi. Olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi. Yetkililer tarafından yapılan incelemelerin sonrasında 14 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 40 kişinin de yaralandığını açıklandı.

2 saatte kontrol altına alındı

İtfaiye ekiplerinin müdahalede bulunduğu yangın, yaklaşık 2 saat içerisinde kontrol altına alındı. Söndürülen yangın sonrasında inceleme yapan polis ekipleri, barın arka tarafında bulunan kapının kilitli durduğunu ve diğer yangın çıkışının da dekorasyon düşüncesi ile kapatılmış halde olduğu tespit edildi.

Hükümetten yangın faciası için “Destek” açıklaması

Yetkililer, hayatını kaybedenlerin hepsinin Tayland uyruklu olduğunu aktardı. Bunun yanı sıra, Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, yaşanan acı olayın ardından gece kulübünde yaşamını yitirenlerin ailelerine destek sağlanacağını ifade etti.

Yorumlar (0)