Tayland sarayında kriz bitmiyor!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, "resmî metresini" sadakatsizlikle suçlayarak unvanlarını geri almıştı. Bu kararın üzerinden 1 hafta geçmeden kral, "aşırı kötü yönetim" sebebiyle 6 yöneticiyi kovmuştu. Kral Vajiralongkorn, bu sefer de zina ile suçladığı 4 saray çalışanını kovdu. 

DÜNYA 30.10.2019, 14:53
Tayland sarayında kriz bitmiyor!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, dördüncü eşi Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya'yı kraliçe ilan ettikten yalnızca iki ay sonra General Sineenat Wongvajirapakdi'ni "resmî metresi" olarak ilan etmişti.

Fakat iki gün önce 67 yaşındaki Tayland Kralı, "resmi metresi" ilan ettiği General Wongvajirapakdi'nin rütbesini ve unvanını "monarşiye sadakatsizlik" sebebiyle elinden aldığını ifade etmişti. 

Resmi metresinin unvanlarını almasıyla çok konuşulan Vajiralongkorn, daha sonra da 6 yöneticiyi gözden çıkarmıştı.

Vajiralongkorn, aralarında bir yönetici, bir polis memuru ve iki saray muhafızının da yer aldığı 6 kişiyi "son derece kötü yönetim" sergiledikleri suçlamasıyla görevden aldığını bildirmişti. 

İşten çıkarmalara yenileri eklendi

Yerel basında yer alan haberde, kralın saraydaki işten çıkarmalarına yenilerini eklediği belirtildi. 

Yerel basına göre Kral Vajiralongkorn, saraydaki yatak odalarının denetiminden sorumlu yarbay rütbeli 2 kişinin zina yaptıkları ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle işine son verdi. 

Söz konusu haberde, iki askeri görevlinin de "kraliyet muhafızlığı bilincini taşımadığı", "yakışıksız davranışlar sergiledikleri" gerekçesiyle görevlerine son verildiği kaydedildi. 

Monarşiyi eleştirmek yasak

Tayland’da krala karşı ihanet yasaları uyarınca monarşiyi eleştirmek kesinlikle yasak. Aksi takdirde ağır hapis cezaları veriliyor.

Bu kurala göre sadakatsizlikle suçlanan "eski resmi metres" General Sineenat, hapis cezasına çarptırılabilir. 

Yorumlar (0)