Tayfun Selen ABD'de bölge başkanı seçildi: Kur'an-ı Kerim'e el basıp yemin etti

ABD'de, Türk asıllı ilk belediye başkanı olan Amerikan vatandaşı Tayfun Selen, New Jersey Morris Bölge Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Oy birliğiyle seçilen Tayfun Selen, Kur’an-ı Kerim’e el bastıktan sonra yemin etti ve görevine başladı.

DÜNYA 08.01.2022, 12:25 08.01.2022, 12:36
Tayfun Selen ABD'de bölge başkanı seçildi: Kur'an-ı Kerim'e el basıp yemin etti

Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı eyaletlerden biri olan New Jersey’de Tayfun Selen, oy birliğiyle Morris Bölge Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

“25 yıl önce ABD’ye gelen bir göçmendim”

Törenin ardından konuklara hitap eden Selen, 25 yıl önce İstanbul'dan ABD'ye gelen bir göçmen olduğunu, ilk dönemlerinde "tutunmak ve deneyim kazanmak için" hiçbir ayrım gözetmeden her türlü işte çalıştığını ifade etti.

Aynı zamanda bir iş adamı ve mimar olan Selen, "Kısa sürede çalıştığım yerlerde yöneticilik pozisyonuna kadar yükseldim. Bu, çok özel yeteneklere sahip olduğum için değil, ABD’nin, bu fırsatı bana vermesinin sonucuydu." sözlerine yer verdi.

- Kur'an-ı Kerim'e el bastı ve yemin etti

Amerikan yasalarına uygun bir biçimde diğer yöneticilerin, İncil'e el basarak yemin törenini gerçekleştirdiği etkinlikte Tayfun Selen, eşi Tülin Selen'in elinde tutmuş olduğu Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti. Morris Bölge Yönetim Merkezi'nde yapılan törene 7 kişiden oluşan ekibiyle katılan Selen, yönetimi devraldı ve ardından bölgenin en üst yöneticisi olarak yapılan ilk yönetim kurulu toplantısına başkanlık etti.

Tayfun Selen kimdir?

1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olan 50 yaşındaki Tayfun Selen, 1996 yılında ABD'ye yerleşerek yaşadığı Chatham'da 2017 yılında ilk başta belediye meclisine daha sonra ise belediye başkanlığına seçilmişti. Selen, bu olayla birlikte ABD'de bu göreve yükselen ilk Türk olarak tarihe ismini yazdırmıştı.

Daha önce Morris Bölge Yönetim Kurulunda da üye olarak görevine devam eden Selen, haziran ayındaki ön seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin New Jersey 11. Bölgeden Kongre üyesi adaylığı için kampanya düzenliyor.

Yorumlar (1)
Süper visor 2 yıl önce
Günümüzde kendi tarihine ve değerlerine "Ortaçağ zihniyeti" diye hakaret edenler, tarihimizde böyle bir dönemin olmadığından bihaberler. İslam'ın "Ortaçağ"ı yoktur.

"Ortaçağ zihniyeti" o dönemin Avrupa'sında ve bugün kendi değerlerinden utananların kafalarındadır.