Tatar ve Akıncı oylarını kullandı

KKTC Başbakanı ve UBP'nin cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, seçiminin ikinci turunda oylarını kullandı.

DÜNYA 18.10.2020, 13:18 19.10.2020, 17:26
Tatar ve Akıncı oylarını kullandı

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı ve UBP'nin (Ulusal Birlik Partisi) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda, eşi Sibel Tatar ile birlikte, Lefkoşa'daki Şehit Tuncer İlkokulunda, 140 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken 11 Ekim'deki ilk tura %58 katılım olduğu hatırlatmasında bulunan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının, dünyanın gözleri önünde özgür iradesini ortaya koyduğunu ve gelecek 5 yıl cumhurbaşkanlığı görevini ifa edecek kişiyi seçmek için sandığa geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının "artık" uzlaşıcı, bütünleştirici ve herkesin cumhurbaşkanı olacak bir kişinin cumhurbaşkanı olmasıyla gerginliğin artık son bulacağını, daha güzel, huzurlu ve güvenli geleceğe umutla bakmak için doğru kararı vermesini dilediğini belirtti.

Hiçbir zaman ve şart altında gerginlik siyaseti yürütmediğini kaydeden Ersin Tatar, anavatan Türkiye ile iyi ilişkilere sahip, her zaman uzlaşıcı ve Kıbrıs Türk halkının onurlu bir hayata sahip olması için gerekli olanları söylediğini ve yapmaya çalıştığını vurguladı.

Mustafa Akıncı da oyunu kullandı

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı da, eşi Meral Akıncı ile birlikte Lefkoşa'da bulunan Şehit Ertuğrul İlkokulundaki 223 numaralı sandıkta oy kullandı.

a

Oy verdikten sonra konuşan Mustafa Akıncı, seçim süreci boyunca görev yapan basın mensuplarına, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi koşullarında vazifesini icra eden sandık görevlilerine, YSK (Yüksek Seçim Kurulu) üyeleri ile emniyet güçlerine, ayrıca sandık başına giden tüm vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Mustafa Akıncı seçim sonuçlarının KKTC toplumu, Ada ve bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)