Tartışma yaratan elbise satıldı!

İngiltere'de İşçi Partisi Milletvekili Tracy Brabin'in Parlamento'da giydiği ve eleştirilere neden olan tek omuzlu kıyafeti, açık artırmada 14 bin 200 sterlinden (111 bin TL) alıcı buldu.

DÜNYA 13.02.2020, 11:36
Tartışma yaratan elbise satıldı!

Tek omuzu açık kıyafetiyle Parlamento'da konuşma yapan ve eleştirilerin odağına yerleşen İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Tracy Brabin, "Bu, kadınların her gün karşılaştıkları cinsiyetçiliğin bir başka örneği" dedi ve kıyafetini açık artırmayla sattı.

Brabin’in, internet üzerinden satışa sunduğu kıyafet 14 bin 200 sterline (111 bin TL) alıcı buldu. Muhalif vekil, kıyafetin satışından elde edilen geliri, İngiltere’de kız çocukları ve kadınlar yararına çalışan Girlguiding isimli vakfa bağışladı.

"Böyle heyecanlanacaklarını kim tahmin edebilirdi?"

58 yaşındaki Brabin, yapılan eleştirilere Twitter üzerinden, "Merhaba, bu konuda gelen tüm yorumlara yanıt verecek zamanım yok ama şunu söyleyebilirim ki ben; basit, akşamdan kalma, hafifmeşrep, emzirmek üzere olan, yosma, sarhoş, çöp bidonundan yeni çıkmış değilim. Bir omuz yüzünden insanların böyle heyecanlanacaklarını kim tahmin edebilirdi?" yanıtını vermişti.

İki çocuk annesi Brabin, daha önce de kendi partisi de dahil olmak üzere, siyasetteki cinsiyetçi ayrıma karşı çıkışlarıyla biliniyor. Muhalif vekil, İşçi Partisi'nde gölge kültür bakanı olarak görev yapıyor.

Yorumlar (0)