Tarihî karar: Bir cinayete 16 idam!

Bangladeş’te tarihi bir karar çıktı. Bir cinayetten 16 kişiye idam cezası verildi.

DÜNYA 24.10.2019, 11:28
Tarihî karar: Bir cinayete 16 idam!

Bangladeş'te bir öğrenciyi yakarak öldüren okul müdürü ve olaya karışan 15 kişiye idam cezası verildi.

Bangladeş’in Feni şehrinde, okul müdürünün talimatıyla okul arkadaşları tarafından ateşe verilerek yakılan Nusrat Jahan Rafi isimli kız öğrenci hastanedeki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Konuyla ilgili süren davada okul müdürü Siraj-Udowla ile olaya karışan diğer 15 kişi hakkında idam kararı çıktı.

Nusrat Jahan Rafi, okul müdürünün tacizine uğramıştı

İddialara göre, vahşete götüren olayların ilk kıvılcımı 27 Mart'ta okul müdürünün odasında başladı. Okul müdürünün tacizine uğrayan Nusrat Jahan Rafi, durumu ailesine anlattı. Aile, müdür hakkında suç duyurusunda bulundu ve konu mahkemeye taşındı. Hakim karşısına çıkarılan okul müdürü Siraj-Udowla tutuklanarak cezaevine konuldu. Hapisteyken taciz ettiği öğrencisi Nusrat Jahan Rafi’yi öldürme planları yapan okul müdürü Siraj-Udowla, okuldan kendine yakın öğrencileri çağırarak onlara cinayet talimatı verdi. Nusrat Jahan Rafi’nin öldürülmesini isteyen Siraj-Udowla, kafasında tasarladığı planları öğrencilerine tek tek aktardı.

Okul müdürü Siraj-Udowla ile görüşmelerinin ardından 6 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan bir sınav öncesi okul önünde Nusrat Jahan Rafi’yi beklemeye koyulan öğrenciler, onu ıssız bir alana kaçırarak ateşe verdi. Olay yerinde ağır yaralı olarak bulunan Nusrat Jahan Rafi, önce Feni Hastanesine daha sonra da Dakka’daki daha donanımlı bir hastaneye götürüldü. Tüm müdahalelere rağmen Nusrat Jahan Rafi 10 Nisan’da yaşamını yitirdi.

İnfiale sebep oldu

Bangladeş genelinde büyük tepkilere yol açan olay sonrası Başbakan Şeyh Hasina, Nusrat Jahan Rafi’nin ailesine bir ziyaret gerçekleştirmiş, kısa süre içinde açılan davanın sonuca ulaşması için elinden geleni yapacağının sözünü vermişti.

Olaydan 61 gün sonra yani bugün yerel saatle 11.08’de davada karar verildi. Kararı açıklayan Hakim Md. Mamun Ur Raşid, okul müdürü Siraj-Udowla da dâhil 16 kişinin idam cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)