Tansiyon yükseliyor... Rusya imkansızı istedi

Zelenskiy, Rusya’nın verdiği ültimatomu yerine getiremeyeceklerini, bahse konu ültimatomun yalnızca Ukrayna halkının tümüyle yok edilmesi halinde mümkün belirtti. Ukrayna lideri, “Bize 'Kiev, Mariupol ve Harkiv'i verin.' diyorlar. Bunu ne söz konusu şehirlerin sakinleri ne de Ukrayna'yı yönetenler yapacak. Biz ültimatomu yalnızca yok olduğumuzda uygulayabiliriz.” dedi.

DÜNYA 21.03.2022, 22:15
Tansiyon yükseliyor... Rusya imkansızı istedi

Ukrayna Devlet Başkanı, Avrupalı basın mensuplarına verdiği röportajda, savaşın sona erdirilmesi için Rusya’nın ileri sürdüğü koşulları yorumladı.

Bu doğrultuda Rusya’nın ültimatomunun asla yerine getirilemez olduğunun altını çizen Zelenskiy, “Her şeyden evvel bunu fiziksel olarak yapmamız mümkün değil. Bunun için her şeyi yok etmek gerekiyor. Ancak o durumda ültimatom otomatik bir şekilde yerine getirilmiş olacak.” diye konuştu.

"Kiev, Mariupol ve Harkiv'i istiyorlar"

Zelenskiy, Rus tarafının işgali altındaki şehirlerde düşman askerlere karşı önemli bir halk direnişi olduğunu vurgulayarak, “Bize 'Kiev, Mariupol ve Harkiv'i verin.' diyorlar. Bunu ne söz konusu şehirlerin sakinleri ne de Ukrayna'yı yönetenler yapacak. Biz ültimatomu yalnızca yok olduğumuzda uygulayabiliriz.” sözlerini sarf etti.

Ukraynalı lider, ültimatomların Rusya’ya Ukrayna ile girdiği savaşta herhangi bir netice getirmeyeceğinin de altını çizdi.

Diplomasi trafiği sürüyor

Zelenskiy, AB (Avrupa Birliği) ülkeleri ve Almanya'ya, "Moskova'yı desteklemeyin." çağrısı yaparak "İşgalcilere tek 1 avro dahi vermeyin, bütün limanlarınızı onlara kapatın, mal tedarikini durdurun, Rus enerji kaynaklarını kabul etmeyin." dedi.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Zelenskiy'nin İsrailli vekillere yaptığı konuşmada "Rusya'nın eylemlerini Holokost'a (Yahudi soykırımı) benzetmesi üzerine, Holokost'un 'an itibarıyla yaşananlarla karşılaştırılmaması gerektiğini' ve İsrail'in Ukrayna için elinden gelen her şeyi yaptığını iddia etti. 

Yorumlar (0)