"Tansiyon düşmeli, yaptırım yok"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, G-20 Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, İran'ın nükleer anlaşmadan çıkmaması gerektiğini vurguladı. Macron, "Yapacağımız şey yaptırım uygulamak değil." dedi.

DÜNYA 29.06.2019, 16:00 29.06.2019, 16:04
"Tansiyon düşmeli, yaptırım yok"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

İklim konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiğine dikkat çeken Macron, ABD hariç G-20 ülkeleri Paris Anlaşması'nın uygulanması konusunda kararlılığını gösterdiğini açıkladı. 

Erdoğan ile Suriye'ye ilişkin düzenlenen zirveyi görüştük

Zirve sırasında bir araya geldiği liderlerle çok taraflılık ve bölgesel konuları ele aldıklarını ifade eden Macron, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da Suriye'ye ilişkin düzenlenen zirveyi görüştük. Liderlerin Birleşmiş Milletler'de verdiği sözleri yerine getirmesi şartıyla yazın sonunda veya sonbaharın başlangıcında bu zirveyi aynı formatta gerçekleştirmeyi istiyoruz." diye konuştu.

Macron, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmede bulunduğunu, iklim konusunu ve İran'ı konuştuklarını aktardı.

Önceliğimiz tansiyonun düşmesi

Emmanuel Macron, İran ile ABD arasında meydana gelen gerilime ilişkin, "Önceliğimiz tansiyonun düşmesidir." açıklamasında bulundu. 

Avrupa ülkeleri tarafından İran'ın nükleer silaha sahip olmamasının amaçlandığını kaydeden Macron, İran'ın nükleer anlaşmadan çıkmaması gerektiğini ifade etti.

Macron, "Yapacağımız şey yaptırım uygulamak değil. 2015'te imzalanan anlaşmayı yerine getireceğiz. Buna paralel olarak yeni bir anlaşma imzalamak için yeni bir diyalog oluşturmak gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)