Tam bitti derken başladı: DSÖ'den korkutan 'Delta varyantı' açıklaması

DSÖ, COVID-19'un (yeni tip koronavirüs) ilk olarak Hindistan’da tanımlanan Delta varyantının dünya çapında baskın tür haline gelebileceğini duyurdu.

DÜNYA 19.06.2021, 21:53
Tam bitti derken başladı: DSÖ'den korkutan 'Delta varyantı' açıklaması

DSÖ’nün (Dünya Sağlık Örgütü) baş uzmanı Soumya Swaminathan, Delta varyantının bulaşıcılığının arttığını ve global olarak baskın tür olma eğiliminde olduğunu ifade etti.

COVID-19'un ilk olarak Hindistan’da görülen ve İngiltere’de de en yaygın tür konumuna gelen Delta varyantın Almanya ve ABD'de de hızla yayılabileceği uyarısında bulunuldu.

İngiliz yetkililer, ülkedeki Delta varyantı vakalarında son bir hafta içinde yüzde 79’luk bir artış olduğunu bildirdi.

İngiliz hükümetine COVID-19 politikalarına dair önerilerde bulunan Aşılama ve Bağışıklık Ortak Komitesi mensuplarından Adam Finn, Delta varyantı vakalarında artış yaşandığını ve salgında 3. dalganın yakın olduğunu dile getirdi.

Delta varyantı Almanya ve ABD'de baskın tür olma eğiliminde

CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) Direktörü Rochelle Walensky dün, Delta varyantının ABD’de en baskın tür olmasını beklediklerini kaydetmişti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, başkent Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Delta varyantının ülkede hızlı bir şekilde yayılabileceğine dair ikazda bulunmuştu.

Bakan Spahn, yeni vakaların yüzde 6’lık kısmında Delta varyantının tespit edildiğini belirtmişti.

Delta varyantı Moskova’yı etkisi altına aldı

Pozitif vaka sayılarında rekor bir yükselişin kaydedildiği Rusya'nın başkenti Moskova’da bugün itibarıyla 9 bin 120 koronavirüs vakası görüldü. Delta varyantı sebebi ile vaka sayıları son hafta içinde 3 kat arttı.

Kentte yeni kapanma önlemleri devreye alındı.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Delta varyantının kentteki yeni vakaların yaklaşık olarak yüzde 90’ını oluşturduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)