Talihsiz yolcular "koronavirüs gemisi"nde 14 gün karantinaya alınacak!

Japonya'da Yokohama Limanı'nda durdurulan yolcu gemisinde bulunan kişiler, 14 gün boyunca gemide karantinaya alınacak.

DÜNYA 05.02.2020, 17:00 05.02.2020, 17:01
Talihsiz yolcular "koronavirüs gemisi"nde 14 gün karantinaya alınacak!

Japonya'nın Yokohama şehri limanında durdurulan ve 3 bin 711 kişinin bulunduğu yolcu gemisinde 273 kişi arasında yapılan ve sadece 31 kişi hakkında sonuçları alınan testlerde 10 kişide yeni koronavirüse rastlanmıştı. 10 kişide virüse rastlanmasının ardından anakarada hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi.

Yolcular sosyal medya üzerinden bilgi veriyor

"Diamond Princess" isimli yolcu gemisinde bulunan kişiler, Tokyo yakınlarında bulunan Yokohama Limanı'nda 14 gün karantinaya alınacak. İçinde bulundukları durumu sosyal medyaya taşıyan yolcuların bazıları durumdan şikayetçi ve endişeliyken bir kısmı da yolcu gemisinde 14 gün daha geçirecek olmanın "tadını çıkarmaya" çalışıyor.

David Abel isimli ingiliz bir yolcu, Çarşamba günü herkesin odalarına kapatıldığını belirtirken gemi görevlilerin oda servisiyle herkese yemek sağlamaya çalıştığını belirtti. Abel, diyabet hastası olduğunu ve düzenli beslenmesinin çok önemli olduğunu söylerken ne yiyeceklerini kendilerinin seçemediğini ve servisin geminin ilk katından başlatıldığını, kendisinin ise 9. katta olduğunu söyledi.

6 kişilik bir aileye sadece kahve ve su verilmiş!

6 kişilik ailesiyle gemide olan 43 yaşındaki bir Hong Konglu ise kendilerine sadece kahve ve su verildiğini, yiyecek bir şey bırakılmadığını söyledi. İsmini açıklamayan 43 yaşındaki adam, "Önümüzdeki 2 hafta boyunca bu durumla nasıl başa çıkabileceğimizi düşünmek istemiyorum" dedi.

Başka bir yolcu ise geminin birçok yerinden yolcuların "endişeli ve rahatsız" olduklarını duyduğunu söyledi.

Amerikalı Ashley Rhodes-Courter ise sosyal medya platformu Instagram'dan yaptığı paylaşımda ebeveynleri Gay Courter ve Phil Courter'la yaptığı mesajlaşmayı paylaştı. Gemide bulunan Courter çifti, yemeklerin çok iyi olduğunu ve çalışanların ruh halinin oldukça iyi gözüktüğünü belirtti.

Yolcu gemisi şirketi para iadesinde bulunacak

Yolcu gemisinin ait olduğu Carnival's Princess Cruises şirketi, karantinaya alınan yolcuların bedava internet ve telefon hizmeti alacağını açıklarken gemi görevlilerinin ellerinden geleni yaparak kendilerini rahat hissettireceklerini açıkladı. Şirket ayrıca karantinaya alınan tüm yolculara paralarının iade edileceğini ve gelecekte bir yolculuk daha yapma hakkı verileceğini belirtti. Geminin Yokohama'dan su, gıda ve diğer ihtiyaçları gidermek için takviye edileceği öğrenildi.

Gemiyle ilgili şüpheler 80 yaşındaki bir adamla başladı

Gemide koronavirüs şüphesi ise 80 yaşındaki Hong Konglu bir adamın 25 Ocak'ta Hong Kong'da bırakıldıktan sonra yapılan testlerde koronavirüs hastası olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıktı. 80 yaşındaki adamın 36 diğer yolcuyla yakın temasta bulunduğu ve bu 36 kişi içinden 2 kişinin şu ana kadar tespit edilen 10 koronavirüs hastası arasında olduğu öğrenildi.

Japon Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, yetkililerin gemideki diğer yolcuları ve gemi görevlilerini incelemeye devam edeceğini açıkladı.

Japonya'da sayı 35 oldu

Japonya'da toplam koronavirüs vakası ise 35'e çıktı. Japon yayıncı NHK, salgının başladığı Vuhan'dan Tokyo yakınlarındaki Chiba'ya gelen Çinli bir erkeğin ve Kyoto'da yaşayan, Çinli turistlere konaklama sağlayan bir erkeğin de virüsü kaptığını açıkladı.

Yorumlar (0)