Taliban sözcüsü Twitter'dan duyurdu: 'Pencşir tamamen ele geçirildi'

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan’daki direnişin merkezi olarak görülen Pencşir'de Afganistan Halk Direniş Cephesi isimli silahlı grupların çatı örgütünün mağlup edildiğini ve Pencşir vilayetini kontrol altına aldıklarını açıkladı.

DÜNYA 06.09.2021, 10:29 07.09.2021, 17:19
Taliban sözcüsü Twitter'dan duyurdu: 'Pencşir tamamen ele geçirildi'

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Pencşir'deki son gelişmelere ilişkn bilgi paylaştı.

“Pencşir, tamamen fethedildi”

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, "Düşmanın son yuvası olan Pencşir vilayeti tamamen fethedilmiştir." sözlerini kullanan Zabihullah Mücahid, paylaşmış olduğu yazılı metinde Pencşir'in ele geçirilmesiyle birlikte Afganistan genelinde yaşanan savaşın tamamen sona erdiğini duyurdu.

İki taraf da ağır kayıplar verdi

Eski Savunma Bakanı Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud'un öncülüğünü yaptığı Afganistan Halk Direniş Cephesi, 15 Ağustos’ta Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından Afganistan’da yeni kurulacak olan sisteme ilişkin Taliban'dan bazı taleplerde bulunmuştu. Gerçekleştirilen görüşmelerden netice alınamaması üzerine Taliban, silahlı kuvvetlerini bu bölgeye sevk etmişti. Yaklaşık olarak bir haftadır süren çatışmalar sonucunda her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği öne sürülüyor.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'in paylaşımı şu şekilde:

Yorumlar (0)