Taliban, kadınlar ile ilgili yeni kararını açıkladı

Afganistan’ın genelinde kontrolü ele geçiren Taliban yönetimi, ülkedeki kadınların halk arasındayken burka giymemesini yasakladı. 

DÜNYA 07.05.2022, 13:10
Taliban, kadınlar ile ilgili yeni kararını açıkladı

Geçen sene Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgeden çekilmesi ile ülke genelindeki tek güç konumuna gelen Taliban, bugüne kadar kadınlar ile ilgili aldığı kararlarla dünya çapında ses getirdi. Afgan kadınları ile ilgili yeni bir kararname yayımlayan Taliban, halk arasında burka giymeden dolaşmanın yasak olduğunu duyurdu. 

“Evde durmaları daha iyi olur”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İslam Emirliği Üçüncü Yüksek Komutanı Hibetullah Ahundzade, “Geleneksel olması ve karşı tarafa saygı göstermesi açısından kadınlarımız halk arasında baştan aşağı doğru inecek şekilde çarşaf giymeliler. Afgan kadınlarının dışarıda acil bir işleri yoksa evde durmaları da herkes için daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Taliban tarafından kararname yayımlandı

Taliban tarafından konuyla ilgili yayımlanan kararnamede ise, “Çocuk yaşta ya da çok yaşlı olan kişiler haricinde, tüm kadınların yakın akraba dışındaki erkeklerin bulunduğu ortamlarda tahrikleri yok etmek ve şeriatın belirlediği hükümleri hayata geçirmek açısından gözleri dışındaki tüm yüzlerini kapatmaları uygun bulunmuştur” denildi. 

Yorumlar (0)