Taliban işçi maaşlarını 'buğday'la ödeyecek

Afganistan'da fakir insanlara iş olanağı sağlamak maksadıyla hayata geçirilecek olan bir projede, çalışacak işçilere günlük 10 kilogram, mühendislere ise günlük 16,5 kilogram buğday verilecek.

DÜNYA 25.10.2021, 00:24
Taliban işçi maaşlarını 'buğday'la ödeyecek

Taliban yöneticilerinden Rıyazettin Şerifi, yaklaşık olarak 40 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan projeye dair basın mensuplarına verdiği demeçte, ülkenin ekonomik açıdan zor günlerden geçirdiğinin altını çizdi.

"İki amacımız var"

Bahse konu projenin öncelikli olarak başkent Kabil ve çevresinde, ardındansa 34 kentte uygulamaya alınacağını kaydeden Şerifi, şu sözleri sarf etti:

"Projede iki amacımız olduğunu söyleyebilirim. İlki, işsiz insanlara iş olanağı oluşturmak, fakir insanlara iş vererek evlerine ekmek götürmelerine katkı sağlamak. İkincisi, başkent yaz aylarında doğal su kaynakları yönünden sorun yaşıyor veyahut yağmur yağdığı zaman kentin sokaklarını sel alıyor. Bu sebeple Kabil çevresindeki tepeler ve dağlarda çukurlar kazıyor, sel sularının rotasına küçük barajlar inşa ediyoruz. Böylelikle bir yandan seli önlüyor, diğer yandan toprağın su tutmasını sağlıyoruz."

"55 bin ton buğdayımız var"

Ülkede devlete ait olan depolarda 55 bin ton civarında buğday yer aldığına işaret eden Şerifi, eldeki buğdayı fakir halka dağıtmak adına bu projeyi planladıklarının altını çizdi.

Şerifi, "İki aylık proje çerçevesinde çalışan kişilerin her birine günde 10 kilogram, mühendislere ise günde 16,5 kilogram buğday verilecek." diye konuştu.





Yorumlar (0)