Taliban, düzenli ordu kuruyor

Taliban yönetimi, Afganistan'daki askeri sisteme yönelik planlarını açıkladı. Kısa bir süre içinde düzenli ordu kurmayı hedefleyen Taliban, bu düzenli ordu ile direnişçi gruplarla mücadele edecek.

DÜNYA 15.09.2021, 17:47 16.09.2021, 12:38
Taliban, düzenli ordu kuruyor

Taliban hükümetinin “Genelkurmay Başkanı” Kari Fasihuddin, yakın dönemde Afganistan’da düzenli ordu kuracaklarını duyurdu.

Taliban düzenli ordu kuruyor

Başkent Kabil’de bir konferansta açıklamalarda bulunan Fasihuddin, Afganistan’daki askeri sisteme ilişkin Taliban yönetiminin planlarını açıkladı.

Afganistan’da düzenli ve güçlü bir ordu kurmaya yönelik istişare ve çalışmaların sürdüğünü kaydeden Fasihuddin, yakın zamanda bunun hayata geçirileceğini aktardı.

“Direnişçiler, ülkeyi iç savaşa sürüklemek istiyor”

Fasihuddin, Afganistan’da “etnik ve direniş kaynaklı kargaşa çıkaranları” bastıracaklarını belirterek, “direnişçilerin” Afganistan’ı iç savaşa sürüklemek istediğini öne sürdü.

Afganistan’daki 34 vilayetten 33’ü Taliban’ın kontrolünde bulunurken, başkent Kabil’in kuzeyindeki Pencşir vilayeti yerel grupların elindeydi.

Ulusal Direniş Cephesi adıyla toplanan bu gruplara eski Afgan komutan Ahmed Şah Mesud’un oğlu Ahmed Mesud öncülük ediyordu.

6 Eylül’de Taliban, Pencşir vilayetindeki gruplarla çatışmaların bittiğini ve bölgede kontrolü tam olarak sağladıklarını açıklamıştı.

Yorumlar (0)