Taliban'dan ilk basın toplantısı

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahit, Afganistan'da bütün tarafları kapsayacak hükümet oluşturmak istediklerini dile getirdi.

DÜNYA 17.08.2021, 20:27 18.08.2021, 17:38
Taliban'dan ilk basın toplantısı

Mücahit, Kabil'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, aralarında kadınların da olduğu yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Taliban Sözcüsü, Afganistan'da bütün tarafları kapsayacak bir hükümet kurmak istediklerini ve çok yakında 'İslami hükümetin' kurulacağı bir anlaşma sağlayacaklarını ifade etti.

"Medya ve büyükelçilikler güvende"

Eski askeri yetkililer ve yabancı güçlerle ortaklaşa çalışan kişiler dahil hiç kimseden intikam almayı düşünmediklerini, 'herkesi affettiklerini' kaydeden Mücahit, Afgan kadınlara haklarını 'İslami temelde' sağlamayı taahhüt etti ve kadınlara karşı ayrımcılık yapılmayacağını dile getirdi.

Zabibullah Mücahit, tüm basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürmesini istediklerini, Afganistan'dan hiçbir ülkeye tehdidin mevzubahis olmayacağını ve ülkedeki büyükelçiliklerin tamamen güvende olduğunu kaydetti.

“Herhangi bir oluşumun parçası değiliz”

Afganistan topraklarının hiçbir devlete yönelik saldırı maksatlı kullanılmayacağını belirten Mücahit, “Rusya, Pakistan ve Çin ile iyi ilişkilerimiz var fakat müttefikimiz yok ve herhangi bir oluşumun parçası değiliz." dedi.

'Peki Afganistan halkı da sizi bağışlayacak mı?' sorusunu cevapsız bıraktı

Basın toplantısının soru-cevap bölümünde ise Mücahit, bir basın mensubunun “Tüm Afganistan halkını bağışladınız. Peki Afganistan halkı da aynı şeyi yapacak mı?” sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

Yorumlar (0)