Taliban'dan BM'ye mektup

Taliban, BM'ye mektup göndererek, Genel Kurul görüşmelerine katılma isteğinde bulundu ve sözcülerinden Suheyl Şahin'i BM büyükelçisi adayı olarak gösterdi.

DÜNYA 22.09.2021, 00:46
Taliban'dan BM'ye mektup

15 Ağustos tarihinde Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, BM'ye (Birleşmiş Milletler) mektup göndererek, Genel Kurul görüşmelerine katılma isteğinde bulundu ve sözcülerinden Suheyl Şahin'i Birleşmiş Milletler büyükelçisi adayı olarak gösterdi.

Taliban'dan BM'ye mektup

BM'de Afganistan'ı kimin temsil edeceği tartışmaları devam ederken, Taliban, BM Genel Sekreterliği'ne ilettiği mektupta örgütte eski hükümetin değil kendilerinin temsil edilmesi gerektiğini kaydetti.

BM kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki, ilettiği mektupta, BM 76. Genel Kurul görüşmelerine katılma isteğinde bulundu.

Eski hükümetten Ghulam Isaczai temsil ediyor

Muttaki, söz konusu mektubunda Afganistan'ın BM Daimi Temsilciliği'ne ise Taliban sözcülerinden Suheyl Şahin'i aday gösterdi.

Ülkeler, BM büyükelçisi adaylarının adını örgüte gönderdikten sonra, bu isimler BM Genel Kurulu'nun Akreditasyon Komitesi'nce onaylanıyor.

Afganistan'ı BM'de an itibarıyla hala eski hükümetin BM Daimi Temsilcisi Ghulam Isaczai temsil ediyor.

Yorumlar (0)