Taliban, 5 vilayeti ele geçirdi: Mahkumlar serbest bırakılıyor

Afgan hükümetine bağlı güçlerin Taliban'a karşı kontrolü yitirdiği vilayet merkezi sayısı 5’e yükseldi.

DÜNYA 08.08.2021, 18:34
Taliban, 5 vilayeti ele geçirdi: Mahkumlar serbest bırakılıyor

Sar-i Pul İl Şura Vekili Esedullah Hurram, basın mensuplarına, militanların, vilayet merkezine dün akşam saatlerinde saldırı başlattığını belirtti.

Saldırı neticesinde bugün öğle saatlerinde Sar-i Pul merkezinin tamamen Taliban kontrolüne geçtiğini kaydeden Hurram, kolluk güçlerinin kent dışındaki bir askeri kampa çekildiğini dile getirdi.

Hurram, çatışmaların askeri kamp yakınlarında sürdüğünü bildirdi.

Kunduz İl Şura Vekili Emruddin Veli de 2 gün boyunca devam eden çatışmaların ardından Kunduz merkezinin Taliban'ın eline geçtiğini belirtti.

Valilik, emniyet amirliği ve emniyet müdürlüğü binalarının Taliban'ın kontrolünde olduğunu ifade eden Veli, kolluk güçleri ve yerel yetkililerin Kunduz Havaalanı'na çekildiği bilgisini verdi.

Veli, çatışmalar esnasında kent merkezindeki bazı mağazaların yandığını aktardı.

Afgan hükümetine bağlı güçlerin Taliban'a karşı kontrolü yitirdiği vilayet merkezi sayısı kuzeydoğudaki Talukan şehriyle beraber 5’e yükseldi.

Taliban, tutukluları salıverdi

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, militanlar, Kunduz'u ele geçirdikten sonra hapishanedeki tutukları serbest bıraktı.

Taliban tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise militanların Sar-i Pul ve Kunduz merkezlerini ele geçirdikleri, Tahar'ın merkezine doğru ilerlemenin sürdüğü iddia edildi.

Diğer yandan, dün de ülkenin kuzeyindeki Türkmenistan hududunda bulunan Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan kenti Taliban kontrolüne geçmişti.

Yorumlar (0)