Takdir toplayan Singapur'da yeni önlemler alındı!

Singapur'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde temel hizmetler ve kilit ekonomik sektörler hariç, tüm okullar ve iş yerleri bir ay boyunca kapatılacak.

DÜNYA 03.04.2020, 12:18
Takdir toplayan Singapur'da yeni önlemler alındı!

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Covid-19'un yayılmasını durdurmak için daha katı önlemlerin bir parçası olarak temel hizmetler ve kilit ekonomik sektörler hariç okullar ve iş yerlerinin bir ay boyunca kapatılacağını açıkladı.

Singapur'un hem yurt içi hem de yurt dışı kaynaklı enfeksiyonları, son haftalarda keskin bir şekilde yükseliyor ve bu hafta 1.000 barajını geçmiş durumda. Ülkede bugün beşinci can kaybı bildirildi.

Başbakan Lee ulusa sesleniş konuşmasında, "önümüzdeki birkaç hafta içinde aşamalı olarak sıkılaştırmak yerine, tırmanan enfeksiyonları önceden durdurmak için ciddi bir hamle yapmamız gerektiğine karar verdik" dedi.

Gıda kuruluşları, marketler, klinikler, hastaneler, kamu hizmetleri, ulaşım ve kilit bankacılık hizmetlerinin açık kalacağını söyleyen Lee, okullarda ve üniversitelerde de evden öğrenmeye geçileceğini belirtti.

Lee, herkesi mümkün olduğunca evde kalmaya ve kendi evlerinin ötesinde başkalarıyla sosyalleşmekten kaçınmaya çağırdı.

Öte yandan, ülkede yeterli gıda malzemesi olduğunu söyleyen Lee, kent devletinin hane halkı ve işletmeler için Pazartesi günü ek destek vereceğini de sözlerine ekledi.

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur, virüsün yayılmasını engellemek için bazı sosyal mesafe önlemleri almış, ancak okulların, ofislerin ve restoranların açık kalmasına izin vermişti.

Yorumlar (0)