Tahtın sahibi değişiyor mu?

Kraliçe'nin küçük oğlu Prens Andrew’un, dev fuhuş ağını kontrol ettiği ortaya çıkan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle İngiltere Sarayı zor günler yaşıyor. Prens Andrew'un itibarını sarstığı Kraliyet ailesini, Kraliçe II. Elizabeth’in büyük oğlu Prens Charles'ın toparlaması, kraliyette değişimi gündeme getirdi. Ülkede, Kraliçe Elizabeth’in 18 ay içinde ya da tam 95 yaşına bastığında yetkilerini oğlu Prens Charles’a devredeceği konuşuluyor.

DÜNYA 28.11.2019, 09:31
Tahtın sahibi değişiyor mu?

Kraliçe II. Elizabeth’in küçük oğlu İngiltere Prensi Andrew’un, dev bir fuhuş ağını kontrol ettiği belirtilen Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile yakınlığı yüzünden taciz skandalıyla çalkalanan İngiliz Kraliyet Sarayı'nda, bu günlerde taht değişimi konuşuluyor.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 93 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth’in yetkilerini 18 ay içerisinde ya da tam 95 yaşına bastığında büyük oğlu Prens Charles’a devredeceği ileri sürüldü.
 
Babası Prens Philip ile bir araya gelen 71 yaşındaki Prens Charles’ın, fuhuş ağı patronu Jeffrey Epstein bağlantısı dolayısıyla aileye zarar veren kardeşi Prens Andrew'dan dolayı “bir adım öne çıkarak ipleri ele almak istediği” ve Kraliyet’in liderliğini üstlenmeye talip olduğu vurgulandı.


 
Kraliçe II. Elizabeth’in 18 ay sonra 95 yaşına gireceği ve tıpkı eşi Prens Philip’in 95 yaşına girdiğinde yaptığı gibi tüm görevlerinden el çekmeyi düşündüğü belirtildi.

"Epstein skandalı, Prens Charles'ı bir adım öne çıkardı"
 
The Sun gazetesine konuşan bir kraliyet kaynağı ise şunları söyledi:

“Prens Andrew’un Epstein skandalı (fuhuş ağı patronu Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein bağlantısı), Prens Charles’ın bir adım öne çıkması için büyük bir fırsattı. Hiç kimse, Kraliyet Ailesi kurumundan daha büyük değildir. Buna Kraliçe II. Elizabeth’in favori çocuğu olan Prens Andrew da dâhil.”

Prens Andrew'un, annesi Kraliçe II. Elizabeth tarafından sürekli korunuyor olması ve son skandalda artık Kraliçe Elizabeth'in elinin kolunun bağlanması hem Prens Andrew'u gözden düşürmüş hem de Kraliçe Elizabeth'i zor durumda bırakmıştı. Ancak tüm yaşananlardan sonra Prens Andrew'dan odasını boşaltmasını isteyen ve elinden tüm yetkilerini alan ağabeyi Prens Charles ise "Kraliyet ailesinin itibarını kurtaran kişi" olarak görülmüş ve halkın sempatisini ve desteğini bir kez daha kazanmıştı.


 
Prens Charles'ın isteğiyle Prens Andrew’un tüm görev ve yetkilerini elinden alan Kraliçe II. Elizabeth, Prens Andrew’un ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesine de izin vermedi. Gelecek hafta NATO Liderler Zirvesi kapsamında İngiltere’ye gidecek olan ABD Başkanı Donald Trump’la görüşecek kraliyet mensupları listesinde Prens Andrew’un ismi yer almadı.

Yorumlar (0)