Taht kavgası kardeşleri ayırdı!

İngiltere'de tahtın veliahtları Willam ve Harry arasında yaşanan gerilime dün gece milyonlar şahit oldu. Meghan Markle ile evlendikten sonra Buckingham Sarayı'na karşı hamleler yapan Dük Harry, uzun bir aradan sonra dün ilk kez kamuoyunun karşısına ailesiyle çıktı ama ortaya çıkan kare, kavganın milyonlar tarafından görülmesine neden oldu. Bir festivale katılan Dük Harry ve eşi Meghan'ın Kraliçe Elizabeth'ten ve ağabeyi William ve yengesi Kate'ten bir hayli uzağa oturması, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın arkasına gizlenmesi dikkat çekti.

DÜNYA 10.11.2019, 11:45
Taht kavgası kardeşleri ayırdı!

Geçtiğimiz haftalarda ITV'de yayınlanan bir belgeselde İngiliz kraliyet ailesinin kurallarından bunaldıklarını ve saraydan ayrılmak istediklerini ifade eden ve bu açıklamalarıyla büyük bir tartışmayı başlatan Düşes Meghan ile Dük Harry uzun bir aranın ardından dün kamuoyunun karşısına geçtiler.

Gerilim en yüksek seviyede

Belgesel yayınlandıktan sonra ilk kez halkın karşısına kraliyet aile fertleriyle birlikte çıkan Meghan ve Harry'nin çekilen fotoğrafları, saray içerisindeki gerilimi açıkça ortaya koydu.

Boris Johnson'ın arkasına geçtiler

Fotoğrafta Kraliçe Elizabeth locanın tam ortasında otururken, yanında oğlu Prens Charles ve Camilla bulunuyordu. Kraliçe'nin diğer tarafında ise büyük torunu William ve eşi Kate Middleton oturuyordu. Meghan Markle ile birlikte sarayın kurallarından bıktığını söyleyen Dük Harry ise Başbakan Boris Johnson'ın arkasında durdu.

İngiliz basını "Ayrılığın fotoğrafı" diye yorumladı

Başkent Londra'daki Royal Albert Hall'da gerçekleşen Royal British Legion Festival of Remembrance'a katılan kraliyet ailesi fertlerinin verdiği fotoğraf İngiliz tabloid basınının gündeminin ana maddesi oldu.

Kraliçe Elizabeth'in hemen arkasında Harry'nin arasının açık olduğu iddia edilen ağabeyi William ve yengesi Kate’in olduğu fotoğrafta Harry ve William'ın babaları Charles'ın da Kraliçe'ye yakın olduğu görülüyor. Ancak Meghan ve evlendikten sonra Dük unvanını alan Harry, kraliyet ailesi üyelerinden bir hayli uzakta oturuyor. Fotoğraflarda Harry ve Meghan'ın İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın arkasında oturması hatta öne çıkmak istememeleri İngiliz basınında, "Ayrılığın fotoğrafı" başlıklarıyla İngilizlerin dikkatine sunuldu.

Sosyal medyada birçok kullanıcı da Dük Harry ve eşi Meghan'ın kraliyet ailesinden uzaklaşacağını iddia etti.

Yorumlar (0)