Tahliye olabilmek için maske koklayıp koronaya yakalandılar!

ABD'nin Los Angeles şehrinde bulunan bir hapishanede 21 mahkûmun, erken tahliye edilebilmek için birbirlerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştırdığı ortaya çıktı. 

DÜNYA 12.05.2020, 12:55 12.05.2020, 13:33
Tahliye olabilmek için maske koklayıp koronaya yakalandılar!

ABD'nin Los Angeles şehrinde son iki ayda yaklaşık 5 bin mahkûm tahliye edildi. Şehirde 4 Mayıs gününden beri hapishanelerde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında yüzde 60'lık bir artış yaşandı. Bu süreçte 357 mahkûma uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. 

Los Angeles Polis Müdürlüğü tarafından paylaşılan bir videoda, Pitches Hapishanesi'nde bulunan mahkûmların, sırayla yüz maskesini kokladıkları ve ateşlerini yükseltmek amacıyla aralarında dolaştırdıkları şişeden sıcak su içtikleri fark edildi. 

"Ev hapsine alınmayı umuyorlardı, böyle bir şey olmayacak"

Los Angeles Polis Müdürü Alex Villanueva, 26 Nisan günü 50 kişilik koğuşta gerçekleşen olaya ilişkin, "Mahkûmlar hastalığa yakalandıktan sonra yargıçların merhametiyle ev hapsine alınmayı umuyorlardı. Böyle bir şey olmayacak." açıklamasını yaptı. 

Los Angeles Polis Müdürü Villanueva, normal şartlarda birbirlerinin eşyalarını kullanmayan mahkûmların bardaklarını ve şişelerini birbirleriyle paylaştıklarını ve hastalığa yakalanabilmek amacıyla sosyal mesafe kuralına uymayarak bir araya geldiğini kaydetti. 

"Diğer mahkûmlar ile personelin hayatını tehlike attılar"

Villanueva, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmak istemeyen diğer mahkûmlar ile cezaevi personelinin hayatını riske atmakla suçladığı bu mahkûmların bekledikleri gibi erken tahliye edilmeyeceklerini söyledi. 

Öte yandan, hiçbir mahkûm birbirlerine hastalık bulaştırdıklarına yönelik suçlamaları kabul etmedi. 

Yorumlar (0)