Tahıl koridoru anlaşması uzayacak mı? Rusya’dan açıklama

Uluslararası kurum ve kuruluşlarla temas içerisinde hareket ettiklerini ifade eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, “Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması adına bir olasılık görmüyoruz” dedi.

DÜNYA 05.06.2023, 17:22
Tahıl koridoru anlaşması uzayacak mı? Rusya’dan açıklama

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın esnetilmesi çerçevesinde olasılık görmediklerini ifade eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, uluslararası kurum ve kuruluşlarla da temas içerisinde olduklarını belirtti.

“Anlaşmalar içerisinde olduğunu birden fazla defa dile getirdik”

Başkent Moskova’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Verşinin, Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında 22 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve son olarak 18 Temmuz’a kadar esnetilen Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na dair değerlendirme yaptı.

Anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağına dair olasılığı değerlendiren Verşinin, “Biz bu konuda olasılık görmüyoruz. Fakat tabii ki anlaşmanın her iki kesimine dair BM yetkilileri ile görüşmeleri devam ettiriyoruz” dedi.

Amonyak dış satımının da anlaşma çerçevesinde olduğuna dikkat çeken Verşinin, “Amonyak satışının, İstanbul’da imzalanan anlaşmalar içerisinde olduğunu birden fazla defa dile getirdik. Bu da amonyak ihracatının ticari anlaşma noktasında ihraç edilebileceği manasına geliyor. Kiev idaresinin bu hususu başka şartlara veya gereksinimlere bağlı kılmaya çalışması çok kötü oluyor ve durumu kilitliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)