Tacizci papazlar, 40 yıldan fazla cezaya çarptırıldı

Arjantin'de bir mahkeme, Pazartesi günü verdiği kararla iki Katolik papazı ve bir okul görevlisini reşit olmayan kimselere yönelik 28 cinsel saldırı suçundan dolayı 40 yıldan fazla cezaya çarptırdı.

DÜNYA 26.11.2019, 10:01
Tacizci papazlar, 40 yıldan fazla cezaya çarptırıldı

Arjantin'in Mendoza bölgesinde bir kilise okulunda görev yapan iki papaz ve bir bahçvvan, reşit olmayan çocuklara yönelik 28 cinsel saldırı suçundan dolayı mahkeme tarafından 40 yıldan fazla cezaya çarptırıldı.

Mahkeme canlı yayınlandı

Image result for argentina priests sexual assault

Pazartesi günü verilen kararda mahkeme Nicola Corradi ve Horacio Corbacho isimli papazları sırasıyla 42 ve 45 yıl, bahçıvan Armando Gomez'i ise 18 yıl cezaya çarptırdı. Üç sanığın davası, Arjantin'de canlı yayınlandı.

Mendoza'da bulunan ve sağırlara eğitim veren Antonio Provolo Enstitüsünde 20'den fazla çocuğun suç duyurusunda bulunduğu 3 kişi hakkında mahkemenin verdiği karara itiraz edilemeyecek.

Karar, ilk suç duyurusunun yapılmasından tam 3 yıl geçtikten sonra verildi. 

Arjantin'de yine bir papaz yine cinsel saldırı

Arjantin'de bir başka papaz cinsel saldırı suçundan tutuklandı. Vatikan'da yaşayan ve bir kilisenin mali işlerinden sorumlu olan Gustavo Zanchetta isimli bir papaz, Kasım ayının başında bir savcının "cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili sorgulamak için telefonlarıma ve e-postalarıma cevap vermiyor" ihbarının ardından tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)