Swinson: Kazanırsak Brexit süreci duracak!

İngiltere’de muhalefetteki Liberal Demokrat Parti lideri Swinson, genel seçimi kazanırsa Brexit sürecini durduracağını söyledi.

DÜNYA 20.11.2019, 20:11
Swinson: Kazanırsak Brexit süreci duracak!

Liberal Demokrat Parti lideri Jo Swinson, 12 Aralık’ta yapılacak genel seçimi kazanmaları durumunda İngiltere’nin AB’den çıkış sürecinin durdurulacağını kaydetti. 

"50 milyar sterlin ek gelir elde edilir"

"Artan büyüme artışıyla birlikte gelecek beş yıl içerisinde vergi gelirlerinin de artmasıyla 50 milyar sterlin ek gelir elde edilir." diyen Swinson, bu ek gelirin kamu yatırımlarında kullanılacağını ifade etti.

"39 milyar sterlinlik boşanma tazminatını ödemek zorunda kalmayız"

İngiltere’nin üyelikten ayrılmamamsı halinde 39 milyar sterlinlik boşanma tazminatını da ödemek zorunda kalmayacağını anımsatan Swinson, "İşçi Partisi ve Muhafazakar Parti ülkeye daha parlak bir gelecek vaadinde bulunamaz. Çünkü her ikisi de Brexit’in gerçekleşmesini istiyor. Hepimiz ayrılığın ekonomi için, sağlık sistemi (NHS) ve çevre için kötü olacağını biliyoruz.” dedi.

Liberal Demokrat Parti manifestosunda, "gelecek beş yıl süresinde tren yolcu hizmetlerinin sabitlenmesi", "2035 yılına kadar bütün trenleri elektrik veya hidrojen ile çalışır hale getirilmesi" gibi vaatler yer alıyor.

Parti, "asgari ücretin artırılması", "akıl sağlığı alanında 11 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapılması" görüşünü savunuyor.

Yorumlar (0)