Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi, yakında serbest bırakılacak

Mart ayında Süveyş Kanalı’nı tıkayan The Ever Given isimli gemi, Mısırlı yetkililer tarafından alıkonulmuş ve ülkenin zararı karşılanıncaya kadar bırakılmayacağı belirtilmişti. Bölgeden gelen habere göre gemi, 7 Temmuz’da serbest bırakılacak. 

DÜNYA 05.07.2021, 09:23 05.07.2021, 16:08
Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi, yakında serbest bırakılacak

Mart 2021’de Süvyeş Kanalı’nı 6 gün boyunca tıkayan ve gemilerin okyanus ortalarında demir atmalarına vesile olan The Ever Given isimli gemi, pek çok ülkeyi ve şirketi milyonlarca zarara uğratmıştı. Mısır ve Süveyş Kanalı ekonomisini de alt üst eden gemi, Mısırlı yetkililer tarafından bağlanmış ve ülkenin ekonomik zararı karşılanıncaya kadar serbest bırakılmayacağı açıklanmıştı.



Tazminat konusunda anlaşmaya varıldı

Geçtiğimiz günlerde The Ever Given yöneticiler, Londra merkezli bir hukuk bürosu ve Süveyş Kanalı İdaresi tazminat konusunda resmi anlaşmaya vardı. 29 Mart’ta bağlanan geminin anlaşmaya göre 7 Temmuz’da bırakılacağı öğrenildi. Tazminat anlaşması ise 7 Temmuz sabahında yapılacak törenle imzalanacak. 



550 milyonluk anlaşma yapıldı 

Süveyş Kanalı idarecileri, gemi sahibi olan şirketten 916 milyon dolar tazminat talep etmiş ve araya avukatların girmesi sayesinde bu sayı, 550 milyon dolara düşürüldü. Çarşamba günü imzalanacak olan anlaşma da bu sayı üzerinden olacak. 

Yorumlar (0)