Suudi kraliyet ailesinde tutuklamalar: Evlerine baskın yapıldı!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz ile eski veliaht prensi Muhammed bin Nayif, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile tutuklandı.

DÜNYA 07.03.2020, 09:20 07.03.2020, 09:33
Suudi kraliyet ailesinde tutuklamalar: Evlerine baskın yapıldı!

Suudi ailesinin önemli figürlerinden Prens Ahmed ve eski veliaht prens Muhammed bin Nayif evlerine yapılan baskınla tutuklandı.

Görgü tanıkları, yüzü maskeli ve siyah giyimli kraliyet mahkemesi muhafızlarının tutuklamayı gerçekleştirdiğini aktardı.

Tutuklama sebebinin "vatana ihanet" olduğu savunulurken, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın gücünü daha da pekiştirdiği vurgulandı.

Muhammed bin Nayef

Tutuklamalarda 84 yaşındaki Kral Selman’ın iyice yaşlanmasının da etkili olabileceği ifade edilirken Muhammed bin Nayef’in 2017 yılına kadar tahtın ilk sıradaki varisi olduğu hatırlatıldı. 2017'de şu anki Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yapılan saray darbesinin sonrasında bin Nayif, ev hapsine mahkum edilmişti.

Prens Ahmed ise Prens Muhammed bin Selman'ın göreve gelmesinden bu yana siyasetten kaçınan bir tavır izlese de 2018 yılında Londra’da kraliyet karşıtı açıklamalarından dolayı ülkesine çağrılmış ve sonrasında sessizliğini korumuştu.

Yorumlar (0)