Suudi Arabistan’da ilk: Kadın askerler mezun oldu

Suudi Arabistan’da, Silahlı Kuvvetler’in Kadın Kadrolar Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan, ülkenin ilk kadın asker grubu mezun oldu. 

DÜNYA 02.09.2021, 11:49 03.09.2021, 09:27
Suudi Arabistan’da ilk: Kadın askerler mezun oldu

Suudi Arabistan’da kadın haklarına ilişkin reform hareketleri sürüyor.

İlk kadın asker grubu mezun oldu

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın, 2019’da gündeme getirdiği ve 2030 vizyonu kapsamında, birtakım niteliklere sahip olan kadınların, askeri görevlere başvurmasına imkan tanınmıştı.

Yapılan girişimlerden sonra Silahlı Kuvvetlere bağlı Kadın Kadrolar Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan ilk kadın asker grubu mezun oldu.

Genelkurmay Başkanı Korgeneral Fayyad bin Hamid Al-Ruwaili, 30 Mayıs’ta başlayan ve 14 hafta boyunca devam eden temel bireysel kursunu bitiren kadın askerlerin mezuniyet törenine katıldı.

Silahlı Kuvvetler Eğitim ve Öğretim Kurumu Başkanı Tümgeneral Adel Al-Balawi, Savunma Bakanlığı'nın kadın çalışanlarına mesleki anlamda seçkin mesleki eğitim hizmeti vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

Yaş ve boy şartı

Suudi Arabistan’da ilk olan kadınların, orduda görev almasına yönelik başvurular, 2021’in Şubat ayında başlamış, başvuruda bulunacak adayların en az 21-40 yaş ve 1.55 boyunda olmaları gerektiği kaydedilmişti.

Yorumlar (0)