Suudi Arabistan yasakları kaldırıyor! Hac ve umrede son durum ne?

Suudi Arabistan'da bir süredir uygulanan sokağa çıkma yasağının yarın itibarıyla kaldırılacağı açıklandı. Umre ve hac ibadetlerinin ise bir süre daha gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi.

DÜNYA 20.06.2020, 22:11
Suudi Arabistan yasakları kaldırıyor! Hac ve umrede son durum ne?

Suudi Arabistan'da bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre koronavirüs sebebiyle uygulanan kısıtlamaların gevşetileceği açıklandı.

Yapılan duyuruda pazar günü saat 06.00 itibarıyla ülkede sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı ve bütün ticari ve ekonomik faaliyetleri izin verileceği kaydedildi.

Maske takmak zorunlu

Açık alanlardaki tüm önlemlerin alınmasına yüksek derecede uyulması gerektiği kaydedilen açıklamada maske takmanın zorunlu olduğu ifade edildi.

Umre ziyareti yasağı devam ediyor

Koronavirüsten dolayı askıya alınan ziyaretlere ilişkin bir yasak olmadığı ifade edilen açıklamada, sağlık verileri dahilinde periyodik olarak durumun gözden geçirildiği ifade edildi.

Uluslararası hava uçuşlarıyla birlikte kara ve deniz sınırlarından giriş ve çıkışlar için herhangi bir değişikliğin olmadığı ve yapılacak ikinci bir duyuruya dek yasakların devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)