Suudi Arabistan'ı füzeyle vurdular! Ölü ve yaralılar var

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın güneyinde bulunan bazı mevzilere balistik füze saldırısı gerçekleştirdi. Husilerin Askeri Sözcüsü Seri, Suudi Arabistan ordusunda çok sayıda ölü veya yaralı olduğunu iddia etti. 

DÜNYA 29.07.2019, 17:15
Suudi Arabistan'ı füzeyle vurdular! Ölü ve yaralılar var

İran destekli Husilere ait 'El-Mesira' televizyonunda yer alan habere göre, Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan ordusunun ülkenin güneyindeki Asir bölgesinde konuşlu birliklerine 'Bedir F' tipi balistik füzesiyle saldırı gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Atılan balistik füzenin bölgedeki silah deposunda büyük patlamalara yol açtığını belirten Seri, Suudi Arabistan ordusunda çok sayıda ölü veya yaralı olduğunu iddia etti. 

Suudi Arabistan ve koalisyon güçlerinden henüz konuya ilişkin açıklama gelmedi. 

Yemen'de ne oluyor?

Yemen'deki Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sisteminin etkisiz hale getirdiği orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanında insansız hava araçlarını da kullanarak, ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Yemen'de uzun süredir siyasi istikrarsızlık yaşanıyor. İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında tırmanan gerilim nedeniyle çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Mart 2015'ten beri Husilere karşı hükümete destek amacıyla hava operasyonları gerçekleştiriyor ve sivillerin toplu ölümüne neden oluyor.

Yorumlar (0)