Suudi Arabistan hava üssüne saldırı!

Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın Kral Halid Hava Üssü'ne geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

DÜNYA 23.07.2019, 11:37 23.07.2019, 11:44
Suudi Arabistan hava üssüne saldırı!

İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Serii, Suudi Arabistan'ın güneybatısında yer alan Hamis Muşayt kentindeki Kral Halid Hava Üssü'ne ait radar sistemi ve askeri noktalara saldırı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Saldırının Kasıf-2 tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlendiği kaydedildi.

Serii, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından son 24 saatte düzenlenen 23 hava saldırısına karşılık hava üssünü hedef aldıklarını duyurdu. 

Koalisyon güçleri, saldırıya ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı.

Yemen'de ne oluyor?

Yemen'deki Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sisteminin etkisiz hale getirdiği orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanında insansız hava araçlarını da kullanarak, ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Yemen'de uzun süredir siyasi istikrarsızlık yaşanıyor. İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında tırmanan gerilim nedeniyle çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Mart 2015'ten beri Husilere karşı hükümete destek amacıyla hava operasyonları gerçekleştiriyor ve sivillerin toplu ölümüne neden oluyor.

Yorumlar (0)