Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye seyahat yasağı

Suudi Arabistan, artış gösteren koronavirüs vaka sayılarının akabinde aralarında ülkemizin de yer aldığı 16 ülkeye seyahat yasağını uygulamaya aldı.

DÜNYA 24.05.2022, 01:00
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye seyahat yasağı

Ülkede özellikle son haftalarda artış gösteren koronavirüs vakalarının akabinde yeni bir önlem kararı alındı. Suudi Arabistan, aralarında ülkemizin de yer aldığı 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi. Listede ülkemizin yanı sıra Venezuela, Belarus, Ermenistan, Vietnam, Endonezya, Libya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Somali, Yemen, Afganistan, İran, Suriye, Lübnan ve Hindistan da yer aldı.

Maymun çiçeği hastalığı görülmedi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsünün ise ülkede şu ana dek görülmediğini açıkladı. Sağlık Bakanı Yardımcısı Abdullah Asiri, söz konusu virüsünün ülkede görülmesi halinde buna karşı savaş vermek için yeterli  kuvvete sahip olduklarını kaydederek, “Şu ana dek insanlar arasında bulaşma bir hayli sınırlı. Vakaların görüldüğü ülkelerde dahi bunun bir salgına dönüşme ihtimali çok az.” sözlerini sarf etti.

11 ülkede toplam 80 vaka

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından söz konusu virüs hakkında gerçekleştirilen son açıklamada, toplam 11 ülkede 80 vakanın görüldüğü bildirilmiş ve salgına ilişkin çalışmaların sürdüğü kaydedilmişti.

Yorumlar (0)